Uusiutuvista ylijäämäraaka-aineista tuotettuja kertakäyttöastioita ja -ruokapakkauksia.

Naturesse brändin tuotteet koostuvat ainoastaan uusiutuvista raaka-aineista. Kaikki käytetyt materiaalit ovat peräisin maatalousjätteistä tai luonnon omista uusiutuvista raaka-aineista. Tämä kestävän kehityksen lähestymistapa on tärkeää fossiilisten luonnonvarojen säilyttämiseen. Arvokkaat jäännösmateriaalit käytetään hyväksi, sen sijaan että ne heitettäisiin pois. Kaikki käytetyt materiaalit ovat 100% biohajoavia. Tuotteet ovat testattu ja sertifioitu EN 13432 standardin mukaan. Tämä tarkoittaa että tuotteet voi huoletta heittää kompostiin.

Naturessen ekologiset tuotteet erottuvat erityisesti niiden miellyttävästä ja laadukkaasta tuotesuunnittelustaan, sekä niiden toimivuudesta.

Naturessen® ekologisessa valikoimassa korostuu toimivuus ja muotoilu.

Naturessen kaikki tuotteet ovat kompostoituvia. Tuotevalikoiman raaka-aineet ovat peräisin maatalousjätteistä tai luonnon omista uusiutuvista raaka-aineista, kuten pudonneet palmunlehdet, sokeriruoko ja biomuovi.

Palmunlehti

Palmunlehti

Kun betelpalmun kuihtuneet lehdet tippuvat maahan, ne kerätään ja muotoillaan tyylikkäiksi kertakäyttöastioiksi. Palmunlehdestä tehdyt tuotteet ovat luonnollisilta ominaisuuksiltaan uunin- ja rasvankestäviä ilman lisättyä päällystystä. Kunnioittaen paikallisia ja maan omia luonnonvaroja, tuotteet valmistetaan siellä missä raaka-aine sijaitsee. Valmistajallamme on SA8000 sertifiointi, joka takaa eettiset työolosuhteet. Tämän ansioista voimme tarjota tuotteen joka on oikeudenmukaisesti valmistettu.

Sokeriruoko

Sokeriruoko

Meidän sokerihimolla on myös positiivinen sivuvaikutus: sokerituotannon ylijäävät sokeriruo´on korret voidaan käyttää hyödyksi ja valmistaa kertakäyttöastioita. Sokeriruo´osta tehdyt kertakäyttöastiat ovat kevyitä ja tukevia. Astiat sopii sekä kylmille että kuumille ruoille. Sokeriruokoastiat kestää myös mikroaaltouunin. Valinnainen biolaminaatti antaa tehokkaamman suojan rasvalle ja nesteelle, jonka avulla myös valmisateriat säilyvät astioissamme pakattuna monta päivää.

PLA biomuovi

PLA biomuovi

Maitohappo ei ainoastaan kuulosta paremmalta kuin maaöljy, se on myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto. PLA (polylatic acid) on maitohaposta tehtyä muovia, joka on 100% luonnollista, joten se on ihanteellinen vaihtoehto mineraaliöljystä riippuvaiselle polyeteenille. PLA on läpinäkyvä, tukeva ja särkymätön. PLA voidaan muotoilla lähes mihin tahansa muotoon. PLA:sta tehdyt tuotteet ovat myös kevyempiä kuin tavanomaisista materiaaleista tehdyt vertailukelpoiset tuotteet. Maitohappo jota käytetään, saadaan hiilihydraattien käymisen kautta. Tähän tarkoitukseen käytettävä tärkkelys on esimerkiksi maniokki, maissi ja sokeriruoko. Nämäkin tuotteet ovat testattu ja sertifioitu EN 13432 kompostointi standardin mukaan.

CPLA biomuovi

CPLA biomuovi

Joskus täydellinen tuote voidaan tehdä entistä paremmaksi kiteyttämällä siihen lisäominaisuuksia. Tällainen tuote on PLA (polylatic acid), joka on CPLA:n (crystallised polylatic acid) raaka-aine. PLA:sta valmistetut kertakäyttöastiat koostuvat nopeasti kasvavista raaka-aineista. PLA:lla on ainoastaan yksi ongelma: se ei kestä korkeita lämpötiloja. Erityinen prosessi muuntaa PLA:n CPLA:ksi. Kun raaka-aine kiteytyy, muuttuu väri maitomaiseksi ja materiaali muuttuu jäykäksi ja lämpöä kestäväksi. Naturessen CPLA-tuotteet on valmistettu puhtaasta PLA:sta, ilman sekoitettuja yhdisteitä. Toisin sanoen, se on täysin puhdas luonnontuote. Myös nämä Naturesse tuotteet ovat testattu ja sertifioitu EN 13432 kompostointi standardin mukaan.

Kartonki

Kartonki

Ilman metsiä meillä loppuisi pian happi. Tämän takia noudatamme FSC® sertifikaattia kaikille puupohjaisille tuotteille. Kaikki selluloosa mitä käytämme tulee FSC® metsistä. Tämä sertifikaatti takaa sen, että metsiä hoidetaan kestävästi ja ympäristöä säästäen. Naturessen kartonki tuotteissa on PLA laminointi, joka tekee tuotteista lämpöä ja kosteutta kestäviä.

Bambu

Bambu

Tiesitkö että tietyt bambulajikkeet kasvavat jopa puoli metriä päivässä. Bambun kasvatuksessa ei käytetä torjunta-aineita, kemiallisia lannoitteita tai keinotekoista kastelua. Bambun hämmästyttävä kasvunopeus on sen luonnollisten ominaisuuksien ansiota. Bambukuitujen selluloosa on myös erinomainen raaka-aine pahvin valmistukseen. Nämä asiat tekevät bambusta ihanteellisen materiaalin kertakäyttöastioiden valmistukseen. Bambulajike jota käytämme on nimeltään Moso, joka ei kuulu pandojen ravintoon, sillä haluamme turvata niiden elinympäristöä.

PaperWise on Naturesse brändin uusin materiaali. Kaikki käytetyt materiaalit ovat peräisin maatalousjätteistä tai luonnon omista uusiutuvista raaka-aineista. Arvokkaat jäännösmateriaalit käytetään hyväksi, sen sijasta että ne heitettäisiin pois. Kaikki käytetyt materiaalit ovat 100% kompostoituvia EN 13432 standardin mukaan.

Paperwise

Paperwise

Paperin ja kartongin valmistukseen kaadetaan noin 20 jalkapallokentän verran puita jokainen minuutti. Kartongin valmistamiseen on onneksi olemassa toinenkin vaihtoehto: maatalousjätteet. Kaikki kasvit, joita viljelemme ruoaksi, sisältävät syöntikelvottomia osia kuten lehdet ja oksat. Tavallisesti syöntikelvottomat osat poltetaan tai jätetään maatumaan. Nämä jätteet ovat kuitenkin erinomainen raaka-aine kartongin valmistukseen. PaperWise on vaikuttava esimerkki siitä. PaperWise viittaa erityismenetelmään jossa laadukas kartonki valmistetaan jäännösmateriaalien selluloosasta. Tämä tarkoittaa sitä, että koko PaperWise valikoima on tehty luonnollisista maataloustuotteista, ilman yhdenkään puun kaatamista. Valikoima ei edes vaadi FSC sertifiointia vastuullisuuden takaamiseksi.
Lataa tuote-esitteet

Löydä omat suosikkituotteesi

import_contacts
Naturesse Kuvasto 2023

Ratkaisu kertakäyttöisille muoviaterimille

Ratkaisu kertakäyttöisille muoviaterimille Kolme syytä miksi Naturessen aterimet päihittävät tavalliset kertakäyttö muoviaterimet: 1. Uudelleenkäytettävät 2. Kompostoituvat 3. Biomuovista tehdyt 1. Uudelleen käytettävät Kertakäyttöisten aterimien vastineeksi on tullut uudelleen käytettävät aterimet. Näin pystyt pidentämään yksittäisen tuotteen elinikää, mikä on aina luonnolle parempi. Käytön jälkeen heität aterimet pesukoneeseen ja ne ovat valmiit uudelleen käytettäviksi. Jämäkkä materiaali Aterimia… Lue lisää

Hygieeninen take-away ratkaisu aterimille

Herätä luottamusta asiakkaassa – tarjoa aterimet hygieenisesti valmiiksi pakatuissa seteissä. Ei enää turhia kosketuksia aterimiin.   Naturesse valikoimassa settejä puuaterimista paperipakkauksessa sekä cpla settejä kolmessa värissä, pakkaus ohut biomuovi. Tuotteet testattu ja sertifioitu Eu:n kompostointi standardin EN 13432 mukaan.   Puuaterimet 250kpl/laatikko 20380- veitsi, haarukka, lusikka, servietti 20381- veitsi, haarukka, servietti 20382- lusikka, servietti 20383-… Lue lisää